9-10-11. Sınıflar Destek Programları


Eğitim Düzeni

Dersler dikkat ve konsantrasyonun sağlanması adına kişiye özel olarak oluşturulmuş sınıflarda birebir olarak işlenir.

 

Eğitim Hakkında

Bundan sonraki hayatını önemli ölçüde etkiyecek olan  liseöğrencileri için birinci konudur. Fakat birçok öğrenci, kalabalık ortamlarda özellikle bu yaşlarda, derslerden istenilen verimi alamamaktadır. Bizlere göre, özel dersin en etkili olduğu dönem bu donemlerdir.

 

Eğitimin Amacı

Bu eğitimlerin amacı öğrencilerin gerçek potansiyelini ortaya çıkarıp, ihtiyaç duyduğu bütün eğitimleri vererek ve etkili çalışma metotlarıyla sınavlarda yüksek puan elde etmelerini sağlatıp hedeflerine ulaştırmaktır.

 

Eğitimin Süresi

Birebir eğitim modelinde öğrenci yıl içerisinde ihtiyaç duyduğu matematik dersinden dilediği kadar alabilir. Eğitimler bir aylık veya tüm yıl boyunca devam edebilir.

 

Haftalık Ders Saati

Ders programı öğrencinin müsait ve verimli vakti göz önünde bulundurularak yapılır ve yapılan program her hafta düzenli olarak uygulanır. Öğrencinin başarı durumuna göre haftalık ders saati artırılıp azaltılabilir. Öğrenciler dilerse, ders seçme konusunda kurumdan yardım alabilirler; kurumun yapmış olduğu bireysel analizden sonra öğrencinin eksikleri tespit edilip kurumun belirlediği dersten ve yine kurumun uygun gördüğü ders saati kadar ders alırlar.

 

Eğitim Sonunda Ulaşılması Beklenen Hedefler

Birebir eğitim alan öğrenciler;

.Okul derslerini daha iyi anlayıp, sınavlarında yüksek başarı elde edebilirler.

.Lise giriş sınavlarının temel bilgilerini ve metotlarını öğrenmiş olurlar.

.Çalışma disiplinine sahip olurlar

.Etkili öğrenme metotlarını geliştirirler.

.Öğrenme konusundaki endişelerini yener ve eğitim hayatına kendine güvenerek devam eder.

 

Eğitim Sürecinin İşleyişi

Kayıt yaptıran öğrencinin ders programı oluşturulmadan önce öğrenciye Bilgi Ölçme Sınavı yapılıp , ihtiyaç duyduğu kadar haftalık ders saati belirlenir.

Yoğun ders trafiğinin aksine, günlük maksimum 2 saatlik birebir ders verilir. Arta kalan zamanda zorunlu soru çözümü yapılır. Dersler art arda gelen günlere yazılmaz. Amaç bir sonraki derse kadar ödevlerini yapıp, yeni derse hazırlıklı girmesini sağlamaktır. Örneğin haftada 6 saat birebir ders alacak bir öğrencinin programı : Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri 2’şer saat veya Salı, Perşembe, Cumartesi günleri 2’şer saat olacak şekilde düzenlenir.

Öğrenci ders günü dışında da kuruma gelip kontrol altında ders çalışabilir ve istediği öğretmenimize soru sorabilir.

Ders aralarındakafeterya imkanlarından yararlanabilir.

Öğrenci haftalık tek dersten ders alsa bile kurumun bütün faaliyetlerinden faydalanabilir.

Mazeret belirtmesi durumunda işlenmemiş dersler telafi edilir.

 

Öğrenci Başarısının Ölçülmesi

Ögretmen ders bitiminde işlenilen konuyla ilgili yaprak testlerini çözdürür.

Yapılan yanlışlara göre anlaşılmayan soru çeşidi yada konunun tamamı tekrardan anlatılır.

 

Eğitim Kaynakları

Kaynaklarımız yeni sınav sistemine ve mufredata uyumlu olup şunlardan oluşmaktadır.

1. Ön Hazırlık

2. Keşfetme → Köeşetaşlı konu anlatımı

3. Uygulama → Konu değerlendirme testleri

4. Pekiştirme → Yeni nesil soru bankaları

4. Ölçme değerlendirme → Deneme sınavları

Öğrencinin başarı durumuna göre doküman seçimi yapılır.

 

Destekleyici Hizmetler Eğitim Koçluğu

Birebir Eğitim’de uzman kişilerlerce her öğrenciye ücretsiz eğitim koçluğu desteği verilir. Eğitim koçluğu öğrencilerin kendilerini tanımaları ve kişisel stratejilerini belirleyebilmeleri için profesyonel destek sağlayan danışmanlık hizmetidir. Kötü öğrenci yoktur, sadece öğrenme yeteneğine güvenmeyen öğrenci vardır. Hepimiz içimizde büyük bir potansiyel ile doğarız.Bu potansiyeli fark ederek ortaya çıkarmak öğrenci koçluğu çalışmasının özünü oluşturur.

Eğitim koçluğu çerçevesinde; Sınavlara hazırlanan öğrencilere hedeflerine ulaşmalarının yollarını gösteriyoruz. Öğrencilerin kendilerini keşfetmelerini ve kendilerini yönetmeyi öğrenmelerini sağlıyoruz. Ne yapılması gerektiğini değil, en pratik yönleriyle nasıl yapılması gerektiğini gösteriyoruz. Bilgi vermekten çok yetenek kazandırıyoruz. Hayatımızın her alanında gerekli olan bilgileri kişisel başarı ve mutluluk için kullanmalarına yardımcı oluyoruz. Dersler ve hobiler arasında denge kurabilmeyi öğretiyoruz. Öğrencilerin sınırlayıcı düşünce kalıpları yerine olumlu düşünce kalıpları geliştirebilmelerini sağlıyoruz. Birebir Eğitim’de eğitim koçluğu çalışmaları birebir ya da grup halinde yapılmaktadır.

 

Üçlü İletişim

Birebir’de eğitim bir bütün olarak ele alınır. Öğrencinin eğitimine etki eden üç temel faktör olan veli, okul ve özel öğretim kurumu arasında organik bağlar kurulur. Başarısız olduğu dersin öğretmeniyle görüşülüp değerlendirme yapılır. Veliler ile düzenli iletişim sağlanarak çocuğun başarısı hakkında bilgi verilir Öğrenciler, periyodik olarak evlerinde ziyaret edilir. Çocuğun evdeki çalışma ortamı değerlendirilir. Öğrenciler haftalık ders programlarının dışında, kuruma gelip istediği konudan hocalarına soru sorabilir veya eğitim koçundan destek alabilir.